Staffan Wettre, född 1941 i Göteborg. Yrkesliv som läkare har präglat tillvaron, men omvägar som sjövärns-utbildning och arbete på segelfartyg var värdefulla. Uppväxt i släkt med stort konstintresse och aktiva konstnärer och en far som lärde mig att fotografera. Teckning var ett huvudintresse i ungdomen, sedan på sparlåga men underhållet något med kurser, därtill litet arbete med eneträ.

 

Gunnar Stenström, född 1942 – far Leica-fan, mor konstnär. Diabetesläkare. Konstnärlig utbildning 1984-2008 med egna utställningar i Göteborg 2004-08. Sjövärnskåren 1957-59, 3:e sommaren besättningsman under s/y Flying Clippers Medelhavsodyssé. En önskan att konstnärligt gestalta 50-åriga känslor och upplevelser från den unika seglingen med Flying Clipper 1959 förlöstes genom medverkan i Jonas och Staffan Wettres ”Flying Clipper Loggbok” projekt.

 

Jonas Wettre, född 1972 i Göteborg. Efter ett par utbildningar och utlands arbete för det militära tog fotografin och grafiken över. Studerade fotografi i Göteborg och Stockholm samt grafik på Biskops-Arnö, Konsthögskolan i Bergen, Norge och USF (University of South Florida), Tampa Bay, USA. Mellan 2002 och 2012 på Steidl Verlag i Göttingen, Tyskland som formgivare och originalare. Numera frilansande formgivare och retuschör.

 

Wettre förlag, startades i syftet att med ett eget förlag kunna ge ut Flying Clipper Loggbok och liknande konstnärliga titlar i framtiden.